main logo
1453

Ridicarea imunității: Parlamentul se întrunește în ședință pe 22 martie

Parlamentul se întrunește mâine în ședință plenară, iar pe ordinea de zi ar urma să fie discutat subiectul ridicării imunității celor doi deputați ai fracțiunii ȘOR.

Ridicarea imunității: Parlamentul se întrunește în ședință pe 22 martie

Despre aceasta a anunțat deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Mâine, la ora 15:00 va avea loc ședința plenară a Parlamentului. Printre subiecte va fi și ridicarea imunității celor doi deputați.

Tot mâine, Curtea Constituțională urmează să decidă dacă decretul de desemnare a domnului Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Imunitatea va fi ridicată. Premier sau nepremier, asta-i altă întrebare, la care vom primi răspuns mâine”, scrie Plîngău.

Amintim că ieri, sâmbătă, 20 martie, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat rapoartele asupra cererilor parvenite de la Procuratura Generală privind ridicarea imunității parlamentare și reținerii, percheziționarea, arestarea și trimiterea în judecată a deputaților fracțiunii Partidului ȘOR, Petru Vasile Jardan și Denis Ulanov

Procurorii îl acuză pe Denis Ulanov că ar fi vinovat de „escrocherie” și „spălare de bani” în proporții deosebit de mari „și în interesele unei asociații criminale”, iar în cazul lui Petru Jardan, procurorii susțin că ar fi comis „abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău” aflată în perioada concesionării”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării