main logo
3129

Reacția lui Igor Dodon la plecarea unor deputați din formațiune

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce o altă deputată PSRM a părăsit formațiunea și se alătură „Mișcării pentru Popor”. „Eu altfel vedeam consolidarea forțelor de opoziție. Nu prin migrarea organizațiilor de partid, şi nu prin furtul deputaților”, a menționat ex-președintele.

Reacția lui Igor Dodon la plecarea unor deputați din formațiuneFoto: Știri.md

„Eu altfel vedeam consolidarea forțelor de opoziție. Nu prin migrarea organizațiilor de partid, şi nu prin furtul deputaților. Nu prin coruperea liderilor din teritoriu şi nu prin distrugerea stângii politice. Dar din păcate, acum asta se întâmplă. Opoziția se arată slabă şi dezbinată, chiar cu participarea unor pretinşi lideri fugari, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Partidele de opoziție trebuiau să discute, să demonstreze caracter şi să creeze un front de luptă comun, nu să concureze unele cu altele şi să lovească pe la spate, făcând pe ascuns jocurile guvernării. Şi regret că unii deputați PSRM au devenit victime ale unor scenarii care tot în favoarea guvernării PAS sunt. După ce a nimicit forțele de dreapta, Maia Sandu, PAS şi curatorii lor din exterior vor sa fragmenteze în cioburi stânga.

Acest haos va fi odată oprit. Şi azi înțeleg tot mai bine că haosul din opoziție va dispărea atunci când la revenirea în politica activă ne vom reuni cu toți cei care vor să lupte cu adevărat, indiferent de partidele din care fac parte.

Oamenii vor claritate şi autoritate politică. Înseamnă că se impun schimbări demult aşteptate, care se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu”, a scris Dodon.

Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, fost viceprim-ministru pentru Reintegrare a venit cu o reacție, după ce deputata Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor. „În ultima vreme suntem martorii unui trend alarmant în politică - traseismul stimulat financiar. Politicienii schimbă partidele de la o zi la alta, în funcție de cât de generoși sunt noii lor sponsori”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Deputata Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor. Aceasta a menționat că va activa în calitate de deputat independent. Totodată, Lozovan a declarat că se va alătura „Mișcării pentru Popor”.

Secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea condamnă plecarea deputatei Irina Lozovan din formațiune. „Nimic nu-i împiedică pe cei care se consideră un mare politician să-și predea mandatul de deputat și să construiască o nouă mișcare politică”, a menționat Batrîncea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării