main logo
2458

PSRM, despre plecarea Irinei Lozovan: Turiștii politici nu au niciun viitor. Ne vom întâlni la Procuratură

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu va tolera „traseismul politic stimulat finaciar”.

PSRM, despre plecarea Irinei Lozovan: Turiștii politici nu au un viitor

Reacția PSRM vine la scurt timp după ce deputata BCS, Irina Lozovan, a anunțat că părăsește formațiunea și aderă la Mișcarea pentru Popor, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„În ultima vreme suntem martorii unui trend alarmant în politică – traseismul stimulat financiar. Politicienii schimbă partidele de la o zi la alta, în funcție de cât de generoși sunt noii lor sponsori. Este o activitate care subminează fundamental democrația și demoralizează cetățenii noștri”, a scris membra Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari.

Cebotari a remarcat că PSRM nu va tolera un asemenea comportament, fiindcă politicienii „care se vând pe bani nu pot fi considerați lideri demni de încredere în această țară”.

„Nu putem accepta ca acești oportuniști să ne reprezinte interesele, ei trebuie condamnați si îndemnați să plece din politică, astfel încât să putem construi viitorul prosper al țării noastre”, a declarat ex-vicepremierul pentru Reintegrare.

Cu o reacție a venit și secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, care le-a transmis ex-colegilor că se vor întâlni la Procuratură.

„Toți „turiștii politici” vor fi dați uitării. Nu au niciun viitor […] Atunci când te dezici de propria echipă, îi ataci din spate pe proprii colegi – neglijezi încrederea alegătorilor și încalci legea. Dacă cineva se consideră mare politician, are tot dreptul să iasă, să-și predea mandatul de deputat și să-și creeze propria fracțiune politică. Dar să-ți construiești cariera politică prin trădare și vânzarea de sine este o faptă rușinoasă, care cu siguranță va avea consecințe”, a declarat Bătrîncea.

Anterior, deputatul socialist Alexandr Nesterovschi a părăsit fracțiunea BCS și a aderat la Mișcarea pentru Popor.

Mai devreme și socialistul Gaik Vartanean a anunțat că pleacă din BCS, acesta a aderat la formațiunea MAN, condusă de primarul Capitalei Ion Ceban.

Astfel, BCS rămâne cu doar 29 de deputați în Parlament.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării