main logo
1828

PSRM a atacat la CC decretul de desemnare a lui Ion Grosu la funcția de premier

Depurații PSRM au depus o sesizare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

Decretul de desemnare a lui Grosu la funcția de premier, atacat la CCColaj: știri.md

Socialiștii i-au solicitat Curții suspendarea și declararea drept neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier, transmite Știri.md.

Despre aceasta deputatul Grigore Novac a anunțat pe Facebook.

„Cu puțin timp în urmă, împreună cu colegii mei de fracțiune Болеа Василе, Александр Суходольский și Vlad Batrîncea, am depus o sesizare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

În sesizare, am solicitat Curții suspendarea și declararea drept neconstituțională a Decretului nr. 47-IX din 16 martie 2021. Tulbure sunt apele politicii moldovenești...”, a scris Novac.

Știri.md amintește că președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu este candidatul la funcția de prim-ministru, înaintat de presedinta R.Moldova, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare de ieri, 16 martie.

Deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova nu vor vota pentru candidatura lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor Igor Dodon.

Liderul democraților Pavel Filip regretă că președintele Maia Sandu nu a discutat cu PDM la consultări despre desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier.

În urma consultărilor cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Maia Sandu a decis astăzi să-l desemneze pe liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, drept candidat la funcția de prim-ministru. 

Tot ieri Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura de la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook și a apărut chiar în momentele când reprezentanții fracțiunii PSRM și liderul socialiștilor, Igor Dodon, se află la consultări cu președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării