main logo
3048

Filip: Profund dezamăgit. Înțelegerea între Sandu și Dodon era din timp

Liderul democraților Pavel Filip regretă că președintele Maia Sandu nu a discutat cu PDM la consultări despre desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier.

Filip: Profund dezamăgit. Înțelegerea între Sandu și Dodon era din timp

În același timp președintele PDM se întreabă dacă de data aceasta va fi „un guvern pe bune sau și acum se va cere să nu fie votat”, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Partea bună e că am scăpat de un eventual candidat al majorității Dodon-Șor. Cât despre noul candidat, nu am înțeles încă dacă de data aceasta vorbim de un guvern pe bune sau și acum ni se va cere să nu-l votăm.

Nici nu vreau să iau în calcul posibilitatea că noul candidat va cere din nou zero voturi, pentru că țara nu va supraviețui fără un Guvern funcțional”, susține Filip.

Democratul adaugă că ar fi o înțelegere între Maia Sandu și Igor Dodon care a fost făcută din timp: s-au înțeles să meargă la anticipate dar fără să-și asume vre-o responsabilitate.

„Nu e loc de jocuri politice în timp de pandemie. Acum, analizând lucrurile dintr-o parte, se pare că deal-ul, înțelegerea între Maia Sandu și Igor Dodon (despre care deja tot mai mulți vorbesc) a fost făcută din timp: s-au înțeles să meargă la anticipate. Dar nu oricum: ci fără să-și asume responsabilitate pentru oamenii care mor în fiecare zi!

Ei încearcă să fugă de răspundere, dar TOT EI vor fi responsabili de fiecare om pe care îl vom pierde în următoarele zile din cauza jocurilor politice!

Personal sunt profund dezamăgit și dezgustat de înțelegerile ascunse și spectacolul pus în scenă azi, în timp ce țara arde, iar oamenii mor”, declară Pavel Filip. 

Amintim că în urma consultărilor cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Maia Sandu a decis astăzi să-l desemneze pe liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, drept candidat la funcția de prim-ministru. 

Tot astăzi Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura de la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook și a apărut chiar în momentele când reprezentanții fracțiunii PSRM și liderul socialiștilor, Igor Dodon, se află la consultări cu președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării