main logo
1041

Președinții țărilor baltice, așteptați la Chișinău de Ziua Independenței

Președinții țărilor baltice, Estonia, Letonia și Lituania, sunt așteptați astăzi, 27 august, la Chișinău pentru a participa la evenimentele dedicate Zilei Independenței. Aceștia au fost invitați de șefa statului, Maia Sandu.

Președinții țărilor baltice, așteptați la Chișinău de Ziua IndependențeiFoto: Radiomoldova.md

Vizita celor trei președinți, Alar Karis, președintele Estoniei, Edgars Rinkēviči, președintele Letoniei, și Ghitanas Nausėda, președintele Lituaniei, subliniază legăturile strânse dintre Republica Moldova și țările baltice, toate având o istorie comună de eliberare de sub regimul sovietic și un parcurs similar de integrare europeană, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Cei trei lideri baltici vor semna o declarație comună prin care își vor reconfirma sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea vor adresa și un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova.

Liderii țărilor baltice au fost invitați de șefa statului, Maia Sandu.

Știri.md amintește că președinta R. Moldova, Maia Sandu, a fost testată pozitiv la COVID-19. Într-un video publicat pe rețelele sociale, șefa statului a anunțat că din acest motiv nu va participa la evenimentele dedicate celebrării Zilei Independenței Republicii Moldova.

Astăzi, 27 august, Republica Moldova sărbătorește 33 de ani de la proclamarea Independenței, un eveniment care a marcat începutul unei noi etape în istoria țării. De-a lungul acestor trei decenii, Republica Moldova a traversat numeroase evenimente și transformări semnificative, care au conturat parcursul său politic, economic și social.

În context, menționăm că evenimentele festive dedicate Zilei Independenței au început aseară, 26 august, la ora 18:00, printr-un concert de muzică electronică.

Astăzi, troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor zilei de duminică.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării