main logo
29271

Poză oficială: Telefonul Maiei Sandu, aproape ca ale lui Igor Dodon

Actualul președinte al R. Moldova, Maia Sandu, și fostul șef al statului Igor Dodon sunt fani ai mărcii Apple. Cel puțin așa se înțelege din imaginile publicate.

Poză oficială: Telefonul Maiei Sandu, aproape ca ale lui Igor DodonColaj: știri.md

Astfel, Maia Sandu a fost surprinsă cu un iPhone 11 la o ședință. Președintele și-a lăsat pe masă telefonul de culoare verde mint, model lansat în 2019, transmite Știri.md.

Fotografia oficială a apărut pe site-ul Președinției după ședința șefului statului cu premierul interimar Aureliu Ciocoi și cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, în timp ce se discuta despre repartizarea ajutoarelor pentru agricultori.

Un astfel de telefon ca al președintei costă în prezent de la 14.000 la 16.000 de lei în R. Moldova, în funcție de capacitatea de stocare.

Reamintim că și ex-președintele țării Igor Dodon este un mare amator al telefoanelor produse de compania americană Apple.

Igor Dodon a fost surprins în octombrie 2020 cu un telefon alb de model iPhone 11 Pro Max, care costa atunci circa 30.000 de lei, în condițiile în care salariul său de președinte era de 16.000 de lei lunar.

Președintele în exercițiu a evitat atunci să spună presei cât a plătit pentru vârful de gamă de la Apple lansat în 2019. Ulterior, Dodon s-a plâns că telefonul a fost spart de fiii săi.

Nou sau reparat? Igor Dodon apare cu un iPhone 11 într-o filmare

Recent, liderul socialiștilor a apărut cu un alt telefon de la Apple, care pare a fi modelul X lansat în 2017. Totuși, fiindcă e deja considerat model vechi pe piață, telefonul e greu de găsit nou în magazinele din țară.

Astfel, iPhone-ul cu husă cu stema țării cu care Igor Dodon s-a filmat în recenta sa emisiune seamănă și cu telefoanele din gama XS (preț de la 14.000 de lei). 

Totuși, conform dimensiunilor, telefonul din mâinile ex-președintelui pare a fi, cel mai probabil, un iPhone XS Max (preț de la 18.000 de lei).

Știri.md precizează că salariul mediu brut în Republica Moldova a fost de 8.074 lei în trimestrul III al anului 2020 sau aproximativ 388 euro, în creștere cu 689 lei față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Biroului Național de Statistică cel mai mare salariu, de circa 18.000 lei, este ridicat de angajații din informații și comunicații.

De cealaltă parte, cele mai mici salarii oficiale le aveau cei din domeniul cazării și alimentației publice – doar 5.100 lei.

Deși, în decurs de un an a fost înregistrată o creștere cu 9,3% a salariului mediu brut, remunerarea medie în Republica Moldova este de 2,8 ori mai mică decât în România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării