main logo
12300

Dodon are un telefon mobil care face cât 13 salarii medii din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se pare că a devenit fan Apple. Acesta a fost surprins cum ține în mână unul dintre cele mai performante și scumpe telefoane mobile.

Dodon are un telefon mobil care face cât 13 salarii medii din MoldovaColaj: știri.md

Igor Dodon și-ar fi procurat un telefon mobil produs de Apple, noul iPhone 11 Pro Max de culoare albă, transmite Știri.md.

Pentru noua sa achiziție președintele statului a scos din buzunar aproximativ 38.000 lei, echivalentul a circa 13 salarii medii din Moldova.

Șeful statului a fost observat cu noul gadget într-un avion de către politologul Serghei Sprîncean.

Într-o postarea pe o rețea de socializare Srîncean a ținut să-l critice pe Dodon pentru faptul că își permite să călătorească cu lux .

„Personal, am trecut pentru prima dată printr-o experiență de acest gen în dimineața zilei de sâmbăta, 12 octombrie 2019, la cursa companiei Turkish Airlines TK269 Istanbul - Chișinău, cu decolare de la ora 7.45, operată cu un Boeing 737-800, eu având locul 7A dar fără acces la vre-n geam de data asta, lucru care nu mi s-a mai întâmplat niciodată până acum să stau în rândul A și să rămân „în întuneric” pe parcursul zborului, eu fiind pregătit cu telefonul mobil, ca de obicei, să fac poze de la fereastra avionului. 

Delegația Republicii Moldova (în jur de 8-9 persoane), condusă de I. Dodon, se întorcea de la ședința Consiliului Șefilor de Stat din CSI, de la Ashgabat, Turkmenia. Trebuie să spun că primul sentiment pe care l-am avut după ce l-am văzut intrând pe I. Dodon într-un avion arhiplin în urma altor pasageri și așezându-se pe locul 5C (premium economy class, imediat după sectorul business class, cu spațiu suplimentar pentru picioare, loc destinat, de regulă, părinților cu copii mici, potrivit recomandărilor oficiale ale companiei Turkish Airlines), locul de alături (5B) lăsându-i-se liber (presupun că plătit la fel din bugetul de stat al RM), a fost unul strident de insecuritate personală, amintindu-mi imediat de amenințările cu moartea la adresa sa și a membrilor familiei sale, despre care a comunicat I. Dodon cu o voce foarte gravă la mai multe porsturi TV din RM, primite cu câte-va luni în urmă, în iunie 2019, de la o grupare criminală din Odesa, contra unei sume de 1 mln. dolari SUA”.

Image may contain: 1 person

Image may contain: one or more people

Sursa foto: facebook/Serghei Sprincean

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării