main logo
4340

Popșoi, la Summitul NATO: Solidaritatea va readuce pacea în regiune

Vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, a participat la Summitul NATO, care a marcat cea de-a 75-a aniversare de la crearea Alianței. Șeful diplomației moldovenești a luat parte, în calitate de vorbitor, și la panelul „Parteneriatele NATO” din cadrul Forumului public al Summitului.

Popșoi, la Summitul NATO: Solidaritatea va readuce pacea în regiuneFoto: mfa.gov.md

În discursul său, Mihail Popșoi a reiterat interesul Republicii Moldova pentru expertiza și asistența Alianței Nord-Atlantice în reformarea și modernizarea sectorului de securitate și apărare, în conformitate cu standardele internaționale, transmite Știri.md.

În același timp, ministrul a vorbit despre evoluțiile ce țin de securitatea regională, riscurile și efectele generate de războiul din Ucraina, provocările la adresa securității Republicii Moldova, salutând sprijinul solid pentru Ucraina reconfirmat în cadrul Summitului NATO.

„Sprijinul oferit Ucrainei este un sprijin și pentru Republica Moldova. Solidaritatea va readuce pacea în regiune și în întreaga Europă”, a spus Mihail Popșoi.

De asemenea, ministrul de Externe a avut întrevederi cu omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere. În cadrul acestora, Mihail Popșoi a abordat agenda de priorități a Republicii Moldova pentru modernizarea țării și aderarea la Uniunea Europeană.

La Consiliul pentru Relații Externe, Mihail Popșoi a discutat cu experții despre politica externă a Republicii Moldova și consecințele războiului din Ucraina. Ministrul a subliniat că, în ciuda provocărilor actuale, țara noastră depune tot efortul pentru a înainta hotărât spre spațiul păcii și prosperității.

De menționat că vizita ministrului de Externe în SUA a avut loc în perioada 9-11 iulie. Reuniunea NATO din 10 iulie de la Washington s-a încheiat cu semnarea unei declarații comune ce menționează Republica Moldova, făcând apel la Rusia să-și retragă forțele staționate, fără consimțământ, de pe teritoriul țării noastre.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării