main logo
24368

Opoziția va avea un candidat unic la prezidențiale: Există o listă cu zece nume

Opoziția a demarat discuții privind modul în care va participa la alegerile prezidențiale, ce vor avea loc în toamna anului 2024.

Opoziția va avea un candidat unic la prezidențiale: Există deja o listăFoto: știri.md

„Unii lideri spun că vor candida, alții își doresc un candidat unic. Exista o listă cu 10 persoane din diferite domenii”, a declarat Irina Vlah, fondatoarea Platformei Moldova, fosta guvernatoare a Găgăuziei, la UNInterviu pentru Unimedia.info, transmite Știri.md.

„Discutăm cu diferite partide despre un candidat unic. E normal că asemenea discuții sunt. Sunt diferite opinii - sunt lideri care spun că ei trebuie să candideze, sunt lideri care spun că trebuie să avem un candidat comun. Avem și o listă discutabilă. Sunt aproximativ 10 persoane, din diferite domenii, de diferite profesii.

- Numele „Irina Vlah” este în listă?

Nu pot să vă spun acum nume, dar discutăm.

Dar poate fi și situația cu alegerile de la Chișinău, când opoziția tot a discutat, dar a mers totuși fiecare cu al său candidat. Poate două-trei partide se vor uni și vor avea un candidat. Sunt și așa discuții.

În al doilea tur eu cred că toată lumea se va uni”, a declarat Irina Vlah.

Știri.md amintește că, în luna decembrie 2023, într-un mesaj video, Maia Sandu și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte și a solicitat Parlamentului să organizeze un referendum în toamna lui 2024 privind aderarea la Uniunea Europeană.

Alegerile prezidențiale din acest an ar urma să aibă loc în luna octombrie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării