main logo
2631

Oficial ucrainean: Rusia plănuiește o lovitură de stat în Moldova

Autoritățile din R. Moldova își întăresc structurile de forță pentru a contracara planurile Rusiei de a efectua o lovitură de stat în această țară.

Oficial ucrainean: Rusia plănuiește o lovitură de stat în Moldova

Declarațiile au fost făcute de secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, transmite Știri.md, cu referire la Unian.

Potrivit lui Danilov, serviciile secrete ucrainene au avertizat Moldova că Federația Rusă dorește să efectueze o lovitură de stat acolo în viitorul apropiat.

„Rusia dorește cu adevărat ca totul să izbucnească din nou acolo. Cu ajutorul Rusiei. Astfel încât să existe un punct de tensiune căruia ar trebui să acordăm maximă atenție”, a spus el.

Danilov a sugerat că Kremlinul ar putea implica luptători ceceni în tentativa de lovitură de stat din Moldova, care au fost trimiși în Ucraina în februarie anul trecut cu sarcina de a elimina conducerea țării.

Potrivit acestuia, acum aceiași ceceni sunt în Turcia și lucrează acolo ca „salvatori”.

„Acum monitorizăm cu atenție pentru a preveni faptul că acești "salvatori" vor ajunge la Chișinău. Le știm numele și prenumele", a adăugat Danilov.

În timpul unei vizite la Bruxelles pe 9 februarie, președintele Volodimir Zelenski a spus că serviciile secrete ucrainene au aflat despre planurile Kremlinului de a schimba puterea în Moldova. Aceste informații au fost transmise Chișinăului.

Autoritățile moldovenești au confirmat că au primit astfel de informații de la Kiev, dar au refuzat să dezvăluie detaliile. Ei au pledat pentru păstrarea secretului operațional.

Chiar a doua zi, premierul moldovean Natalia Gavrilitsa a demisionat. Împreună cu ea, întregul Cabinet a demisionat.

Citește și:

Zelenski, către Sandu: Rusia vrea să distrugă Moldova. Este un document

Președinția reacționează: Sandu e în legătură permanentă cu lideri de state

SIS confirmă declarațiile lui Zelenski: Sunt tentative de destabilizare

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării