main logo
820

Oficial: În R. Moldova ar putea fi instituită stare de urgență în domeniul energetic

În Republica Moldova ar putea fi instituită Stare de Urgență în domeniul energetic.

Criza gazelor: În R. Moldova ar putea fi instituită stare de urgență

Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unui briefing, transmite Știri.md.

Premierul a anunțat că Guvernul convoacă, astăzi, în ședință Comisia pentru Situații Excepționale pentru a discuta situația excepțională pe piața gazelor naturale.

"Comisia va analiza situația formată pe piața gazelor naturale, iar la 15:00 va avea loc ședința Guvernului. Poziția mea va fi de a solicita Parlamentului instituirea Stării de Urgență în domeniul energetic.

Mâine voi merge la Parlament să solicit acest lucru, iar dacă Parlamentul va susține decizia, mâine voi convoca din nou Comisia pentru Situații Excepționale în cadrul căreia vom adopta o serie de măsuri menite să evite riscul opririi livrărilor de gaze naturale către consumatorii din R. Moldova.

Este vorba în special despre amânarea plății taxei pe valoare adăugată datorată de Moldovagaz statului și achitarea anticipată către Guvern a compensațiilor pentru luna ianuarie și februarie", a declarat Gavrilița.

Reamintim că Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz că intenționează să sisteze livrările de gaze către R. Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării