main logo
5734

Oficial: Starea de urgență, prelungită în R. Moldova pentru 60 de zile

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a venit la ședința Parlamentui unde a cerut prelungirea stării de urgență pentru 60 de zile, începând cu 8 august.

Oficial: Starea de urgență, prelungită în R. Moldova pentru 60 de zileColaj: știri.md

Potrivit Nataliei Gavrilița, necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin oferirea posibilității de intervenție promptă a CSE, în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării, în contextul în care războiul din Ucraina afectează în continuare conexiunile comerciale, lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare și aprovizionare cu produse petroliere, transmite Știri.md.

"În cazul neprelungirii stării de urgență, Moldova nu are alte instrumente legale pentru gestionarea situației în care se află. Țara noastră se confruntă cu provocări majore. 

Persistă riscul ca extinderea războiului să genereze un nou flux major de refugiați. Presiunea pe sectorul alimentar și logistic de asemenea reprezintă un risc pentru securitatea țării. 

Apelul meu e ca toți deputații să susțină prelungirea stării de urgență", a declarat Natalia Gavrilița.

Solicitarea Nataliei Gavrilița de a prelungi starea de urgență a fost susținută de 52 de deputați. 

Menționăm că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) nu a participat la examinarea subiectului legat de prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării