main logo
900

Năstase: Demafiotizarea ar fi votată de oricine ajunge în Parlament

Blocul ACUM a propus un program pe care așteaptă ca oamenii de bună credință să-l voteze în viitorul Parlament.

Năstase: Demafiotizarea ar fi votată de oricine ajunge în Parlament

Acest program include o declarație politică prin care s-ar recunoaște caracterul capturat al instituțiilor statului ,transmite Știri.md cu referire la IPN.

Afirmația aparține copreședintelui blocului ACUM, Andrei Năstase și a fost formulată la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Potrivit lui, în partidele care au acces cu siguranță mai sunt oameni de bună credință.

Referindu-se la propunerea repetată a Partidului Democrat de a iniția discuții pe marginea formării majorității parlamentare, Andrei Năstase spune că ACUM nu intenționează să joace în acest spectacol lansat de democrați. 

„Am spus că suntem dispuși să discutăm cu toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova, dar nu pe la cafenele, pe la ceaiuri după masă, nu cu scrisorele, bilețele, ci pe o platformă parlamentară foarte transparentă, cu prezența presei acolo, ca oamenii să știe despre ce se discută”, spune copreședintele ACUM.

„Era clar de la început că blocul nu va face alianță cu Vladimir Plahotniuc și cu gruparea sa care astăzi își spune Partidul Democrat. Totuși, ne exprimăm speranța că deputații care au acces în Parlamentul Republicii Moldova, alături de cei 26 ai blocului, vor vota propunerile lansate de ACUM”, a spus el.

Andrei Năstase spune că răspunsul blocului a fost cât se poate de clar în campania electorală. 

„Am venit cu un proiect de legi de „demafiotizare” pe care oricine dintre cetățenii Republicii Moldova, dacă ar ajunge în Parlament, n-ar avea niciun fel de ezitare să-l voteze. 

Or, acest pachet de legi este cunoscut de PDM și PSRM și n-au avut decât să se expună pe marginea acestei propuneri ale noastre”, spune politicianul.

Joi, 14 martie, consiliul executiv al Partidului Democrat a lansat o invitație repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorității parlamentare, afirmând că formațiunea este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. ACUM a tratat cu refuz și ce-a de-a doua invitație a PDM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării