main logo
2365

PDM: Premierul poate fi de la ACUM. Facem o nouă invitație

PDM invită din nou blocul ACUM la negocieri și chiar e dispus să cedeze funcția de premier. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PDM, Andrian Candu, după ședința Consiliului Executiv al Partidului Democrat.

PDM: Premierul poate fi de la ACUM. Facem o nouă invitație

„Dacă liderii din blocul ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă și are în primul rând interesul cetățeanului. Chiar dacă PDM are mai multe mandate în Parlament decât blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să le facem oferte care presupun un rol important. Le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. Am fi discutat de programul nostru de guvernare, despre angajamentele pe care și le-a asumat PDM până la alegerile parlamentare”, a declarat Andrian Candu.

"Facem această invitație pentru a discuta astăzi, mâine, sâmbătă, duminică. Dacă nu va fi acceptată, ne vom întruni din nou luni la partid pentru a decide care sunt următoarele acțiuni", a mai spus Andrian Candu.

Totodată, vicepreședintele PDM susține că, la moment, nu există discuții privind o eventuală alianță majoritară formată împreună cu PSRM.

Știri.md amintește că, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, blocul ACUM s-a ales cu 26 de mandate de deputat în Parlament, iar PDM deține 30 de fotolii în Legislativ din totalul de 101.

Anterior, reprezentanții blocului au fost invitați la negocieri pe marginea formării unei eventuale coaliții parlamentare mai întâi de Partidul Democrat, apoi de Partidul Socialiștilor.

Liderii blocului au respins invitațiile, motivând că, înainte de alegeri, toți candidații blocului la funcția de deputat au semnat un angajament public că nu vor face alianțe cu partidele oligarhice și antieuropene. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării