3 dec, 2019 14:40
532
0
Motivul invocat de Nagacevschi privind absența sa de la ședința CSM
3 dec, 2019 14:40
532
0

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, neagă acuzațiile mai multor politicieni precum că intenționat nu se prezintă la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) „pentru a-l proteja pe judecătorul Oleg Sternioală”.

Foto: știri.md

„Problema este simplă. Proabil cunoașteți că săptămâna trecută a fost un caz nefericit de automutilare a unui deținut. Fapt despre care am aflat astăzi dimineață, din presă. În acest sens, am avut o ședință de urgență cu privire la cazul dat. Ședința a durat până la ora 09:20. Între timp am încercat să iau legătura cu unul dintre membrii CSM-ului, pentru a-i informa că mă rețin, însă, nu mi-a răspuns. După ora 09:20 deja am văzut că ședința a fost amânată”, a declarat Fadei Nagacevschi pentru Unimedia, transmite Știri.md

Totodată, ministrul Justiției a respins acuzațiile Olesei Stamate precum că, deja a treia săptămână intenționat, ignoră întrunirile CSM-ului.

„Nu pot să reacționez la speculații. Știu că am bune intenții. În zilele următoare o să fac lumină la toate speculațiile”, a mai adăugat Nagacevschi.

Precizăm că, astăzi, o nouă ședință a Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată din lipsă de cvorum. La întrunire s-au prezentat doar șapte membri - 5 judecători, un membru desemnat de Parlament și noul procuror general ales, Alexandr Stoianoglo.

Pe ordinea de zi erau înregistrate 32 de subiecte, printre care cererea procurorului general privind pornirea urmării penale pe numele a unui judecător, cât și cererea de încetare a mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a lui Ion Postu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter