3 dec, 2019 09:44
331
0
Ședința CSM, din nou, amânată. Pe ordinea de zi erau 32 de subiecte
3 dec, 2019 09:44
331
0

O nouă ședință a Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată din lispă de cvorum.

Foto: unimedia.md

La întrunire s-au prezentat doar șapte membri - 5 judecători, un membru desemnat de Parlament și noul procuror general ales, Alexandr Stoianoglo, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Cu părere de rău, constat faptul că sunt prezenți doar 7 membri. Judecătorul Micu, la ora 09:00, m-a anunțat printr-un mesaj că este în stare de imposibilitate de a se prezenta că se simte rău. Alți membri nu au comunicat motivul absenței”, a menționat președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață.

Pe ordinea de zi erau înregistrate 32 de subiecte, printre care cererea procurorului general privind pornirea urmăririi penale pe numele unui judecător și cererea de încetare a mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a lui Ion Postu.

Amintim că la data de 21 noiembrie, membrul CSM Ion Postu și-a dat demisia. În cererea sa, Postu a enumerat motivele pentru care a decis să-și depună mandatul. Printre acestea se numără și faptul că rămânerea sa în funcție „nu este în colaborare cu viziunea pe care o împărtășește în calitate de om, jurist, doctor în drept și cadru didactic”, în contextul ultimelor evenimente legate de reforma justiției și planarea suspiciunilor asupra legalității activității CSM.

De menționat că anterior, Ion Postu a fost acuzat de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, precum că ar fi lipsit nemotivat de la mai multe ședințe ale Consiliului, cauzând intenționat lipsa de cvorum.

Reamintim că, la data de 27 septembrie anul curent, întreaga conducere a CSM a fost revocată din funcție de magistrații prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor.

Ulterior, cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii solicită anularea hotărârii Adunării Generale a Judecătorilor. Documentul a fost înaintat și semnat de Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Pentru Moraru.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter