main logo
1887

Maia Sandu: Vă rog foarte mult să nu împărțim oamenii după etnii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către toți cetățenii țării noastre. Șefa statului îndeamnă oamenii să aibă grijă de unitatea noastră, întrucât toți suntem parte a Moldovei și toți vrem ca în țară să fie bine.

Maia Sandu: Vă rog foarte mult să nu împărțim oamenii după etniiMaia Sandu/Foto: Știri.md/Arhivă

„Dragi cetățeni, am învins de atâtea ori în lupte complicate și nedrepte, doar pentru că ne-am ținut uniți. Am demonstrat de multe ori că răul poate fi învins - cu dragoste de neam și cu credință. Cu încredere unii în alții”, a declarat Maia Sandu, transmite Știri.md.

Potrivit ei, oamenii nu trebuie să fie împărțiți după etnii și nici învinovățiți că au votat într-un fel sau altul.

„Toți suntem parte din Moldova. Toți locuim aici și vrem să fie bine. Învrăjbirea oamenilor îi ajută doar pe cei care vor să readucă hoții la putere. Poporul nostru a știut și în cele mai grele vremuri să trăiască în bună înțelegere, împreună, să construiască o casă, un sat, o țară. Ne unește omenia și vrem același lucru - pace și bunăstare acasă”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, în mai puțin de două săptămâni, cetățenii Republicii Moldova vor fi chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte, în turul II de scrutin. Va fi bătălia anului între candidatul guvernării, Maia Sandu, și cel al socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

De menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a declarat că condamnă ferm orice atacuri xenofobe, instigare la ură interetnică, spunând că campania trebuie să se desfășoare exclusiv pe criterii care vizează competența, integritatea și caracterul candidatului, iar poziția partidului a fost și rămâne o poziție de unitate a tuturor cetățenilor.

„Suntem toți parte a Republicii Moldovei și vrem să trăim în pace și bună înțelegere”, se arată în mesajul PAS.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării