main logo
4825

Activiștii PAS, acuzați de xenofobie. Partidul: Condamnăm aceste atacuri

Activiștii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au fost acuzați de xenofobie și instigare la ură față de candidatul la prezidențiale Alexandr Stoianoglo. Se întâmplă după ce câțiva simpatizanți PAS au declarat că acesta nu ar fi potrivit pentru funcția de președinte, din motiv că este originar din UTA Găgăuzia.

Activiștii PAS, acuzați de xenofobie. Partidul: Condamnăm aceste atacuriImagine simbol

Declarațiile au fost criticate de unii politicieni și membri ai societății civile. Într-o postare pe rețelele de socializare, Partidul Acțiune și Solidaritate a condamnat „atacurile xenofobe și instigarea la ură interetnică” și a încurajat „unitatea între cetățeni”, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

În urma rezultatelor alegerilor prezidențiale din 20 octombrie, unii simpatizanți PAS au criticat faptul că Alexandr Stoianoglo a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Într-o transmisiune live, activistul Marin Andonii se arată indignat de faptul că „dăm țara pe mâna unui găgăuz”.

De asemenea, în grupul de Facebook „Moldova Europeană”, susținătoarea PAS Tatiana Neculseanu spune că avem două opțiuni în turul II: „vom alege o moldoveancă educată în fruntea țării sau vom alege un găgăuz care nici limba română nu o vorbește și este marioneta Moscovei”.

Prin urmare, mai multe persoane publice au criticat aceste declarații. Candidatul în turul I la alegerile prezidențiale Ion Chicu a declarat că „de aici pornește nazismul”. 

Citește continuarea pe agora.md.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării