main logo
5419

Maia Sandu cere Parlamentului un referendum privind aderarea la UE

„Solicit Parlamentului să organizeze un referendum în toamnă lui 2024 privind aderarea la Uniunea Europeană.”

Maia Sandu cere Parlamentului un referendum privind aderarea la UEFoto: Simbol

Declarația aparține președintelui R. Moldova, Maia Sandu, care a precizat în cadrul unui mesaj video că va candida pentru un nou mandat de președinte la alegerile prezidențiale din toamna lui 2024, transmite Știri.md.

„Cu câțiva ani în urmă, am pornit, împreună cu cetățenii, pe un drum al transformării Moldovei într-o țară mai bună. Când am pornit pe acest drum, corupția din Moldova devenea tot mai multă, iar libertatea - tot mai puțină. Clanurile corupte de la putere păreau de neclintit. Moldova devenise o țară izolată, despre care se vorbea doar ca loc al spălării banilor și al sărăciei cronice. Speranța că avem o șansă de a schimba lucrurile în bine devenea tot mai mică”, a spus Maia Sandu.

Șeful statului a menționat că cetățenii vorbesc astăzi despre R. Moldova cu speranță, mai ales după ce țara noastră a obținut începerea negocierilor de aderare la UE.

„Mai avem multe de făcut. Și cel mai important este să asigurăm pace și un viitor mai bun pentru toate familiile și copiii Moldovei. Avem garanția unui asemenea viitor doar ca stat membru al Uniunii Europene. Tocmai de aceea, cred că este necesar să spunem clar - toată țara - ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”, a spus Maia Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării