main logo
1883

Maia Sandu a discutat cu premierul Canadei despre regiunea transnistreană

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

Maia Sandu a vorbit cu premierul Canadei despre regiunea transnistreanăColaj: știri.md

Oficialii au discutat despre războiul din Ucraina și consecințele economice și umanitare majore ale acestuia asupra țării noastre, precum și despre evoluțiile recente de securitate din regiunea transnistreană, transmite Știri.md.

Știri.md amintește că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că, potrivit informațiilor pe care autoritățile de la noi le dețin, vinovate de exploziile de la Tiraspol s-ar face forțele din interior ale regiunii transnistrene.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Stafful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol și a îndemnat la calm.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului informează că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

Tot marți, președintele Maia Sandu a anunțat că convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării