8 noi, 2019 14:30
4 854
0

Protest la Parlament în susținerea Guvernului Sandu și a justiției libere

8 noi, 2019 14:30
4 854
0

Membrii blocului ACUM cheamă cetățenii la un protest pașnic la Parlament pentru a susține Guvernul Sandu.

Protest la Parlament în susținerea Guvernului Sandu și a justiției libereFoto: știri.md

În fața Legislativului deja s-au adunat oameni, iar manifestația va începe în curând, transmite Știri.md

Protestatarii vor cere o justiție independentă și un procuror profesionist pentru Republica Moldova.

"Din păcate, lupta noastră nu e atît de ușoară. Mă bucur că sunteți gata să luptați pentru justiție. Cei care au povestit pînă dăunăzi că vor justiție independentă, acum când vine momentul adevărului se pare că s-au speriat.", a declarat Maia Sandu, prezentă la protest.

"Vrem justiție independentă, vrem instituții libere și o viață prosperă pentru fiecare cetățean. Când îl dădeam jos pe Plahotniuc, în niciun caz nu o făceam doar pentru a elibera loc pentru următorul oligarh. Nu pentru asta am luptat. Nu pentru asta am riscat cu propria securitate. Am făcut-o pentru a elibera țara de hoție și de a o da oamenilor. Nu mai avem timp de pierdut. 

Vrem, cu orice preț, un procuror general integru, profesionist și independent de politic, care să nu aibă nicio „linie roșie”. Vom proteja independența justiției până în pânzele albe, dacă este nevoie", este mesajul organizatorilor.

Știri.md menționează că la ședința de astăzi a Parlamentului, PSRM a depus moțiunea de cenzură împoriva Guvernului Sandu.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter