993
2
Jardan, după ce i-a fost ridicată imunitatea: Se încalcă grav drepturile
993
2

Deputatul Petru Jardan vine cu o reacție după ce astăzi, i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Foto: agora.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Jardan scrie că au fost încălcate grav procedurile și drepturile, prevăzute de Constituție, transmite Știri.md.

"Fiind într-o deplasare peste hotare din motive personale, am transmis o cerere președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, prin care am motivat imposibilitatea prezentării la ședința de astăzi și am solicitat să fie numită sedința comisiei juridice, numiri și imunități, unde urmează să fie examinată cererea procurorului, în orice zi începând cu data de 24 Septembrie.

Comisia parlamentară nu a ținut cont de asta și a acceptat astăzi cererea Procurorului general interimar de ridicare a imunității mele de deputat în Parlament.

Toate acestea, se întâmplă în lipsa mea și fără a-mi oferi posibilitatea să-mi expun poziția atât în cadrul comisiei, cât și în plenul Legislativului, iar astfel se încalcă grav procedurile și drepturile, prevăzute de Constituție.
Confirm încă o dată pe această cale că voi reveni în țară pe 24 septembrie și sunt dispus să mă prezint la organele de urmările penală, pentru înfăptuirea tuturor măsurilor ce se impun," a menționat Petru Jardan.

Deputatul Partidului Șor, Petru Jardan, a rămas fără imunitate parlamentară. Decizia a fost luată astăzi, 20 septembrie, cu votul a 58 de legislatori.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter