main logo
3028

Deputatul Petru Jardan, lăsat fără imunitate parlamentară

Deputatul Partidului Șor, Petru Jardan, a rămas fără imunitate parlamentară. Decizia a fost luată acum câteva minute cu votul a 58 de legislatori.

Deputatul Petru Jardan, lăsat fără imunitate parlamentară

Decizia a fost luată în absența deputatului Jardan, care a lipsit de la ședința Parlamentului, transmite Știri.md.

Ieri, 19 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității lui Petru Jardan.

"Deputatul Petru Jardan în perioada 2012-2014, atunci când deținea funcția de director interimar al Aeroportului Internațional Chișinău a comis abuz de serviciu, prin faptul că a creat condițiile necesare pentru concesionarea Aeroportului. Mai mult, pe când era membru al Grupului de lucru pentru elaborarea studiului de fezabilitate al acestui parteneriat public-privat, deputatul a acționat în interesul unui grup criminal organizat și a indicat condiții de concesionare în defavoarea statului. Aceasta a inclus și păstrarea taxei de modernizare de 9 euro per pasager la plecare pentru concesionar, dar și necesitatea selectării concesionarului prin concurs închis", explică Procuratura.

Prin urmare, după semnarea contractului de concesionare a Aeroportului, în anul 2013, Petru Jardan a devenit administrator al companiei Avia Invest, iar Ilan Șor a devenit președinte al Consiliului de administrare. În aceste noi calități, aceștia au „fructificat”, de comun cu deputatul Vladimir Cebotari și alte persoane, rezultatele schemei criminale pe care au pus-o la cale", menționează Procuratura.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării