main logo
3180

Igor Grosu: Am votat pentru pacea și prosperitatea moldovenilor

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de soția și fiica lui, și-a exercitat dreptul la vot pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul privind aderarea la UE.

Igor Grosu: Am votat pentru pacea și prosperitatea moldovenilorFoto: Igor Grosu/Facebook

După ce și-a exercitat dreptul la vot, Igor Grosu a declarat jurnaliștilor că a votat pentru un viitor prosper de care să beneficieze fiecare cetățean al R. Moldova, transmite Știri.md.

„Am votat pentru ceea ce am pledat toți anii aceștia: Pentru ca cetățenii noștri să trăiască un spațiu al păcii și prosperității. Eu cred și sper ca totul să decurgă bine și să nu fie înregistrate destabilizări. Acum, eu le transmit celor care au astfel de gânduri să stea liniștiți și să nu perturbe procesul electoral”, a spus Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului i-a îndemnat pe toți cetățenii să iasă la vot și să-și aleagă viitorul.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Până la ora 09:00, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu. Dintre acestea, 34 de incidente au fost verificate și confirmate.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a spus că până la ora 12:00 au votat peste 540.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 19,2% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării