3 dec, 2019 15:35
813
1
Ideea construirii a două aeroporturi, criticată dur de Chirtoacă
3 dec, 2019 15:35
813
1

Fostul primar al Capitalei critică inițiativa premierului Ion Chicu de a construi două aeroporturi noi în R. Moldova.

Foto: moldova.org

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, ideea nu reprezintă altceva decât protecție pentru Plahotniuc și afacerile sale, dar și prețul plătit de Dodon, pentru a avea alianța cu PDM, transmite Știri.md

Liberalul consideră că soluția mai bună ar fi "înlăturarea idiotului, a întregului regim mafiot, și Unirea cu România".

Totuși faptul că propunerea lui Ion Chicu este susținută și de președintele țării, Chirtoacă spune că "Dodon care umbla cu sapa la avioane, de fapt este un bufon rupt de realitate și aflat cu capul în nori, care confirmă, încă o dată, că este sluga lui Plahotniuc". 

În acest context, într-o postare pe Facebook, președintele PL a punctat câteva idei și explică de ce nu este necesară construcția altor două aeroporturi în țară. 

"1. Companiile low-cost zboară și de pe Aeroportul Chișinău, exact cum zboară de la Iași, însă din cauza că nu suntem în NATO și UE, condițiile sunt diferite, iar prețurile mai mari, la fel ca la toate: alimente, haine, automobile etc.

2. Aeroportul Chișinău nu a atins maximul său de capacitate, construirea unor alte aeroporturi înseamnă de fapt sabotarea acestuia și îngreunarea plății creditelor la BERD și alți finanțatori internaționali, ceea ce poate duce chiar la falimentarea lui. Noi avioane nu avem, umblăm cu avioane închiriate, dar de aici ...mai construim aeroporturi. În general, aeroporturile nu se fac la distanța de 200 km unul de altul, ci la distanțe care asigură cel puțin o oră de zbor, cu tot cu decolare și aterizare - adică 500 km. Ceea ce observăm de fapt, este că Dodon vrea să-l protejeze și să-l copieze pe Plahotniuc, respectiv să-și facă și el un aeroport, împreună cu mafioții săi din Rusia, care, după ce au scos bani furați din RM și i-au dus în Grecia, Cipru și toată Europa și având probleme în acest sens, au undă verde de la Putin, să albească banii în CSI, inclusiv în Moldova, pentru că astfel să facem parte în “Русский Мир” (lumea rusă) și totul să rămână în familie («всё в семью»), în familia mafiei din Rusia și fosta URSS.

3. Prioritatea în RM este de a investi 100-200 milioane Euro și mai mult în orașele și satele Moldovei, unde la Chișinău proiectele europene sunt blocate sau trenează, iar restul orașelor și satelor abia supraviețuiesc sau sunt în ruină.

4. Lumea moare pe un cap de cancer în RM. La Spitalul Oncologic sunt rânduri nebune, nu numai saloanele, dar și coridoarele sunt pline. Prioritate în RM este să se investească în utilaj de sănătate în special de descoperire precoce și tratare a cancerului și astfel asigurat dreptul constituțional la sănătate, pentru ca cetățenii RM să nu moară cu zile. Pe socialiști îi interesează asemenea subiecte sociale??? NU

5. Prin aceste declarații, trebuie de înțeles de fapt că Dodon oferă protecție pentru business-urile lui Plahotniuc și nu i le atinge. Declarațiile lui Dodon trebuie înțelese în felul următor: pentru ca Aeroportul Chișinău să rămână mai departe pe mâna tandemului Plahotniuc - Rothshild, ne trebuie alte aeroporturi... Deși au trecut 6 luni, “Aeroportul Chișinău”, “Air Moldova” precum și alte companii de stat privatizate fraudulos, nu au fost întoarse. Investigația privind furtul miliardului este moartă și despre ea nu se mai spune nimic. La fel, prosperă și merg înainte toate afacerile și șantierele lui Plahotniuc: Arena Chișinău, Hotelul Codru, complexul Oasis", a punctat Dorin Chirtoacă. 

Știri.md amintește că Ion Chicu vrea mai multe aeroporturi internaționale în R.Moldova.

Potrivit premierului, dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege și, în rezultat, va determina diminuarea tarifelor la bilete și serviciile avia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter