30 noi, 2019 12:51
666
0
Ion Chicu vrea mai multe aeroporturi internaționale în R.Moldova: Acum e monopol
30 noi, 2019 12:51
666
0

Prezența unui singur aeroport internațional în țara noastră reprezintă un element de monopol, iar dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu.

Foto: gov.md

Opinia a fost exprimată de premierul Ion Chicu în cadrul unei ședințe la care au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi; ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, dar și un grup de experți în domeniu, transmite Știri.md.

Potrivit premierului, dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege și, în rezultat, va determina diminuarea tarifelor la bilete și serviciile avia.

Totodată șeful Guvernului a precizat că decizia de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova va fi luată doar după realizarea unui studiu de fezabilitate care va prezenta raționamentele economice. 

De asemenea, prim-ministrul a solicitat formarea unui grup de lucru, condus de Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii, care va identifica căile de realizare a studiului de fezabilitate menționat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter