main logo
1863

Gribincea, scuze către Hogan: Nu am fost și nici nu sunt rasist

Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, își cere scuze de la fostul Ambasador al SUA, Dereck J. Hogan, după ce ar fi folosit o expresie nepotrivită.

Gribincea, scuze către Hogan: Nu am fost și nici nu sunt rasistFoto: IPN

Asta după ce procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a făcut publice secvențe din corespondența lui Gribincea cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, transmite Știri.md.

„Nu am fost și nici nu sunt rasist. Nu tolerez rasismul sau orice altă formă de discriminare. Dimpotrivă, asigurarea egalității și combaterea discriminării sunt valori insistent promovate de mine personal, dar și de CRJM, organizația pe care o conduc. Cu toate acestea, am greșit! 

Nu aveam nici cea mai mică intenție să ofensez sau să discriminez pe cineva. Atunci când domnul Stoianoglo m-a citat, am înțeles că am folosit o expresie rasistă. 

Și nici faptul că era vorbă de o corespondență privată, nici că ea a fost prezentată manipulator și cu încălcarea legii nu pot fi o scuză pentru enunțul pe care l-am folosit, indiferent în raport cu cine este folosit! 

Atunci când greșesc, recunosc, iar astfel de situații sunt pentru mine lecții din care învăț. Acest caz a fost discutat pe larg și în cadrul CRJM. Au fost luate deja măsuri pentru ca să nu mai fie admise expresii sau comportamente care pot fi percepute drept rasiste. 

Pe această cale, vreau să aduc încă o dată scuzele mele profunde Excelenței Sale Dereck J. Hogan dar și tuturor celor pe care i-am dezamăgit. Toleranța și corectitudinea se învață zi de zi. Asta fac eu și îndemn pe toți să facă”, a menționat Gribincea într-o postare pe Facebook. 

Știri.md reamintește că Alexandr Stoianoglo a făcut publice secvențe din corespondența fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu înalți funcționari, printre care și Vladimir Gavriliță, consilierul Maiei Sandu, de pe vremea când ea era prim-ministru, dar și cu Vladislav Gribincea, președinte al Centrului de Resurse Juridice din Moldova. 

În una dintre convorbiri apare menționat și fostul ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan.

Potrivit descifrărilor oferite de Europol, în corespondența dintre Viorel Morari și Vladislav Gribincea apare și o aluzie la ambasadorul SUA la Chișinău.

„Gribincea îi sugerează lui Viorel Morari anumite combinații de discreditare a procurorului general. Fostul șef al PA face trimitere la declarațiile lui Stoianoglo într-un interviu privind caracterul ilegal de repunere a acestuia în funcție și îl roagă pe Gribincea să asigure acoperirea mediatică în acest sens. 

Citez: „Este posibil de distribuit. Eu vorbesc prin alte mass-media”. Și primește răspunsul afirmativ din partea lui Gribincea, care menționează: „Am înțeles că blondul de pe Mateevici este în temă, făcând aluzie la ambasadorul SUA la Chișinău”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării