main logo
1103

Gribincea: Stoianoglo folosește materialele obținute în interes personal

Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, a venit cu o reacție după ce procurorul general a făcut publice secvențe din corespondența sa cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție.

Gribincea: Stoianoglo folosește materialele obținute în interes personalFoto: telegraph.md

Corespondențe în care reprezentantul societății civile ar fi făcut aluzie la fostul ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck Hogan, dar și alte dezvăluiri ce îi vizează pe Viorel Morari, actuala guvernare și înalți diplomați, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Regret că procurorul general s-a angajat în lupte dintre cleptocrați și atrage în această luptă societatea civilă și comunitatea diplomatică”, a declarat, pentru Unimedia, președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova.

„Regret și mai mult că procurorul general folosește materialele obținute de procurori în interes personal și în mod manipulator”, a mai adăugat Vladislav Gribincea.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a făcut astăzi publice secvențe din corespondența fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu înalți funcționari, printre care și Vladimir Gavriliță, consilierul Maiei Sandu, de pe vremea când ea era prim-ministru, dar și cu Vladislav Gribincea, președinte al Centrului de Resurse Juridice din Moldova. În una dintre convorbiri apare menționat și fostul ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck Hogan.

Potrivit descifrărilor oferite de Europol, în corespondența dintre Viorel Morari și Vladislav Gribincea apare și o aluzie la ambasadorul SUA la Chișinău.

„Gribincea îi sugerează lui Viorel Morari anumite combinații de discreditare a procurorului general. Fostul șef al PA face trimitere la declarațiile lui Stoianoglo într-un interviu privind caracterul ilegal de repunere a acestuia în funcție și îl roagă pe Gribincea să asigure acoperirea mediatică în acest sens. 

Citez: „Este posibil de distribuit. Eu vorbesc prin alte mass-media”. Și primește răspunsul afirmativ din partea lui Gribincea, care menționează: „Am înțeles că blondul de pe Mateevici este în temă, făcând aluzie la ambasadorul SUA la Chișinău”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

De asemenea, potrivit procurorului general, fostul șef al Procuraturii Anticorupție i-ar fi sugerat consilierului Maiei Sandu din perioada când era prim-ministru, Vladimir Gavriliță, cum să paseze „toată vina pentru eliberarea lui Filat” pe PSRM, în decembrie 2019.

Tot astăzi, șeful PG a afirmat că Viorel Morari a consultat guvernarea PAS din 2019 și că i-ar fi raportat fiecare pas ambasadorului UE în RM din ultimii patru ani, Peter Michalko, iar ultimul l-ar fi susținut.

Totodată, Alexandr Stoianoglo a afirmat că nu are temei nici juridic și nici moral pentru a-și da demisia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării