main logo
5530

Fotografia zilei: Soții Dodon și Viorel Morari s-au întâlnit la Judecătorie

Ex-președintele Igor Dodon, alături de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, au fost surprinși astăzi la Judecătoria Buiucani. Ambii au fost prezenți la ședințe, pe diferite dosare.

Fotografia zilei: Soții Dodon și Viorel Morari, surprinși la Judecătorie

Fostul șef de stat, Igor Dodon, și soția acestuia, Galina Dodon, au compărut astăzi în fața instanței, fiind acuzați de fals în acte în cazul certificatului medical în baza căruia ex-președintele ar fi dorit să părăsească Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Noi nu avem ce ascunde, nu am încălcat nimic, vom fi prezenți la instanță”, a spus Dodon.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, soția acestuia, Galina Dodon, și un medic de familie, vor ajunge pe banca acuzaților pentru fals în acte în cazul certificatului medical în baza căruia Dodon ar fi dorit să părăsească Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție.

Avocații lui Igor Dodon au înaintat, pe 19 ianuarie 2023, o cerere prin care au solicitat încuviințarea părăsirii teritoriului Republicii Moldova, în legătură cu faptul că fiul său urmează un tratament de reabilitare, după ce a suferit de infecția cu coronavirus de tip nou, precizează Procuratura Anticorupție, după decizia de astăzi a magistraților CSJ. Instituția spune că în cerere este indicat că Dodon va pleca împreună cu soția sa, Galina Dodon, în România, localitatea Târgu Ocna.

La data de 26 ianuarie 2023, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive a inculpatului Igor Dodon. Procurorii solicitau înlocuirea măsurii obligarea de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu.

Igor Dodon afirmă, că la data de 25 ianuarie, procurorii au descins cu interogatoriu și ridicarea arhivei la medicii care i-au prescris tratament feciorului său. „Ore în șir i-au terorizat, au făcut presiuni și i-au amenințat cu dosare și testul la poligraf. Au lăsat în urma lor lacrimi ale medicilor și ale altor cadre medicale, speriate de comportamentul abuziv al procurorilor”, a menționat Dodon.

Ulterior, Dodon a anunțat că a anulat deplasarea în România, unde urma să-l însoțească pe fiul său mai mic la un tratament de reabilitare, după ce acesta a suferit de infecția cu coronavirus de tip nou. „Din cauza interdicției din partea procurorului pe caz ca soția să ne însoțească, dar și a presiunilor și persecutărilor la adresa medicilor care au eliberat prescripția pentru reabilitare, dar și asupra membrilor familiei mele, am decis să renunțăm la această deplasare. Vom căuta soluții alternative de tratament în țara noastră”, a scris Dodon pe rețelele sociale.

Pe 3 februarie 2023, Procuratura Anticorupție a dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a soției acestuia și a medicului care a „confecționat documentul medical fals”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării