main logo
993

Filip: Vlad Plahotniuc a vrut ca liderul PDM să fie Vladimir Cebotari

Vladimir Plahotniuc a vrut ca după plecarea sa Vladimir Cebotari să devină președintele PDM.

Filip: Vlad Plahotniuc a vrut ca liderul PDM să fie Vladimir CebotariColaj: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de fostul premier, Pavel Filip, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

Potrivit lui Filip, Vlad Plahotniuc nu era încântat de faptul că el a devedit liderul democraților.

„Deci cu Vladimir Plahotniuc m-am întâlnit și am avut un dialog până la congresul partidului, atunci când am fost ales în fruntea partidului. Vreau să vă spun că dl Plahotniuc nu era fericit de această decizie, încerca să înainteze o candidatură, dar care nu avea susținerea colegilor; candidatura care se propunea era a dlui Vlad Cebotari. Și este adevărat, am mers, m-am întâlnit cu el, pentru că trebuia să lămuresc niște lucruri până la urmă. 

Era una când eram în funcția de prim-ministru, o emanație, în principiu, a Partidului Democrat și mă subordonam, într-un mod oarecare, și deciziilor de partid și este alta când îți asumi toată responsabilitatea pentru partid. Am vrut să mă asigur că eu nu voi avea influențe și acest lucru mi s-a promis, în principiu, că d-lui nu mai este interesat de politică, în general de partid, lucru care apoi s-a adeverit că nu este chiar tocmai așa,” a declarat Pavel Filip.

Fiind rugat să comenteze acuzațiile lui Nichiforciuc, Filip a negat că ar fi luat bani de la Plahotniuc și a spus că totul ar fi o minciună.

„Domnul Nichiforciuc este un om construit pe minciună. Acest om vorbește numai despre bani pentru că așa a fost deprins. El era cel care se ducea în raioane cu multă lume și eu cred că el era adevăratul om care ducea renumita borsetcă. Niciun fel de bani nu a dat Vladimir Plahotniuc, el nu a finanțat partidul, odată plecat, acolo s-a întrerupt toată relația”, a menționat președintele PDM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării