main logo
1855

Evghenia Guțul, la Etulia: Am votat pentru pace și înțelegere socială

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, și-a exprimat dreptul la vot, în cadrul alegerilor prezidențiale și al referendumului, care au loc astăzi.

Evghenia Guțul, la Etulia: Am votat pentru pace și înțelegere socialăImagine simbol

Astfel, guvernatoarea regiunii s-a prezentat la o secție de votare din satul său natal, Etulia. Ea a declarat că a votat pentru pace și înțelegere socială, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Mi-am dat votul pentru pace și înțelegere socială, pentru consolidarea suveranității și neutralității statutului. Poporul Moldovei merită să fie condus de un președinte capabil să unească societatea noastră și să direcționeze energia acesteia spre creație și dezvoltare”, a declarat Evghenia Guțul.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Până la ora 09:00, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu. Dintre acestea, 34 de incidente au fost verificate și confirmate.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a spus că până la ora 14:00 au votat peste 890.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 31% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării