main logo
1328

Doi români au primit cetățenia R. Moldova. PAS: Nu știm de ce au primit

Deputatul PAS Vitali Gavrouc a comentat „modest” acordarea cetățeniei moldovenești fostului judecător român Cristian Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu.

Doi români au primit cetățenia R. Moldova. PAS: Nu știm de ce au primitFoto: știri.md

Nu există nicio ofertă de angajare în sistemul moldovenesc pentru aceștia, a menționat Gavrouc, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, transmite Știri.md.

„Nu știu de ce au primit cetățenia și cu ce se vor ocupa. Vom vedea dacă are de-a face cu activitatea lor profesională (n.r. - Cristian Danileț și Daniel-Marius Staicu)”, a menționat deputatul.

„Ne-am dori să atragem specialiști internaționali, mai ales de acei care nu au bariere lingvistice. Dacă este bun salutăm și poate să se încadreze în sistemul justiției (n.r. - Danileț). Noi nu am discutat cu aceste persoane ca să le pregătim pentru ceva. Le urăm succes și să vedem cum vor contribui la bunăstarea R. Moldova ca cetățeni și profesioniști”, a mai spus acesta.

Una dintre promisiunile Partidului Acțiune și Solidaritate din campania electorală a fost să atragă cât mai mulți specialiști de calitate de peste hotare, a reamintit Gavrouc. Iar orice specialist străin care se încadrează în sistemul din R. Moldova este binevenit.

„Se încadrează în promisiunile electorale ale PAS-ului, să atragă cât mai mulți specialiști de calitate de peste hotare. Am discutat opțiunea de a trage un procuror din afară... Orice specialist din afară care s-ar califica pentru a se integra în sistemul nostru și are posibilitatea să primească cetățenia R. Moldova, să o primească și să lucreze, dacă are această intenție”, a afirmat el.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Dumitru Mișin, care este oferta făcută lui Danileț, încât să aibă acesta nevoie de cetățenia R. Moldova, deputatul PAS a răspuns că nu există nicio ofertă la moment.

„Nu există o ofertă concretă. A avut o activitate fructuoasă în cadrul sistemului de justiție al R. Moldova și poate și-a dorit să intre în concurs, să preia o funcție”, a menționat Gavrouc.

Potrivit unor zvonuri, Cristian Danileț ar urma să ajungă la Procuratura Generală.

Știri.md reamintește că Maia Sandu a acordat cetățenia Republicii Moldova judecătorului român Cristi Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării