main logo
5924

Dodon: Nu ne temem de alegeri. Sandu trebuie să se roage la toate țările

Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că nu se teme de alegeri parlamentare anticipate și este sigur că va obține același număr de mandate în Parlament sau chiar mai mult.

Dodon: Nu ne temem de alegeri. Sandu trebuie să se roage la toate țărileColaj: știri.md

În cadrul emisiunii sale "Preşedintele Igor Dodon răspunde", care a fost filmată în Federația Rusă, fostul șef al statului spune că de alegeri anticipate le este frică altor deputați, care la sigur nu vor intra în următorul Legislativ, transmite Știri.md.

"Noi nu ne temem de alegeri anticipate. Socialiștii chiar conform sondajelor, care le fac aceștia din dreapta, dacă alegerile sunt mâine, obțin cel puțin 35 de mandate, așa cum am obținut la alegerile de doi ani în urmă. Noi nu avem probleme cu alegeri anticipate și aceștia, care au votat pentru nedizolvarea Parlamentului, am în vedere aceștia de la Șor, care au susținut ideea noastră, ei tot nu au probleme cu alegeri anticipate, vor trece în Parlament.

Probleme cu alegeri anticipate au ceilalți. Noi, Maia Sandu și Șor trecem în Parlament. Nu trec ceilalți, care trebuie să plece în istorie: Candu, Filip și toată banda asta. De aceea încă o dată, noi nu temem", a spus Dodon.

În acest context, liderul PSRM a precizat că anticipatele vor avea loc, doar că mai târziu, și a explicat care ar fi motivele pentru care alegerile ar trebuie amânate până la toamnă.

"În condiții de pandemie, când arde țara, eu v-am propus: Haideți să amânăm alegerile pe mai târziu, în septembrie-octombrie, haideți să aducem acest 1,5 milion de doze cu ceea ce mă ocup eu la Moscova. Cu aceste 180.000 de doze de vaccin trebuie să se ocupe Maia Sandu. Ea trebuie să se suie în avion și să meargă în toate țările să se roage: Dați-mi vaccin! Dar să nu stea mândră în clădirea prezidențială.

Pentru asta noi vrem să amânăm alegerile pentru 3-4 luni. Nu așa cum Maia Sandu vrea în iunie când o să ardă țara, când o să avem multe cazuri de COVID. Aceste 3-4 luni haideți să le folosim pentru procurarea vaccinului, pentru stabilizarea situației", a menționat liderul PSRM.

Totodată, Dodon a menționat că ideal ar fi să fie numit un Guvern, astfel încât să fie evitate alegeri anticipate în situația în care țara s-a pomenit într-o criză pandemică.

"Alegeri parlamentare anticipate la sigur vor fi, dacă nu va fi numit un Guvern. Ideal ar fi să numim un Guvern și să nu ne jucăm de-a alegerile. Am spus, Parlamentul trebuie și va fi dizolvat, dar mai întâi gestionăm situația legată de criză: procurăm vaccine, vaccinăm oamenii, stabilizăm situația cu bugetul, ajutăm agenții economici, după asta mergem la alegeri anticipate în toamnă", a conchis Igor Dodon.

Știri.md amintește că pe 29 martie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sesizat Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului.

Anunțul a fost făcut după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, pe care șefa statului le-a desfășurat în zilele de 26 și 29 martie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării