main logo
1080

Polițist răpit. Dodon se declară profund îngrijorat de incidentul produs

Președintele Igor Dodon se declară „profund îngrijorat de incidentul produs” cu Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliție Florești, sechestrat miercuri dimineață de către așa-zisele forțe de ordine din regiunea transnistreană.

Polițist răpit. Dodon se declară profund îngrijorat de incidentul produs

Purtătoarea de cuvânt a staff-ului lui Igor Dodon a declarat pentru ZdG că acesta a avut mai multe discuții cu premierul Ion Chicu, căruia i-a cerut informații despre caz, iar ulterior a solicitat participanților formatului „5+2” să se implice în procesul de eliberare a polițistului, transmite Știri.md.

„Igor Dodon este profund îngrijorat de incidentul produs. Ieri șeful statului a avut mai multe convorbiri telefonice cu primul-ministru la acest subiect. Ion Chicu l-a informat pe președintele țării despre măsurile întreprinse și evoluția cazului. Tema a fost discutată de președintele țării cu șeful Executivului și astăzi, fiind abordată și problema răpirii unor civili, cetățeni ai țării noastre. 

În context, Ion Chicu l-a informat pe șeful statului că a fost creat un Grup de lucru interinstituțional pentru elucidarea tuturor circumstanțelor evenimentelor produse, sub conducerea Procuraturii Generale. Totodată, Igor Dodon a făcut apel la toți participanții formatului „5+2”, OSCE, Comisia Unificată de Control să se implice în procesul de eliberare a polițistului, dar și a civililor reținuți ilegal”, a spus Ludmila Munteanu pentru ZdG.

Știri.md amintește că un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea casei, situată în orașul Camenca, regiunea transnistreană.

Totodată, Procuratura raionului Florești a inițiat astăzi o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că i-a identificat pe angajații forțelor de securitate de la Tiraspol care, în dimineața de miercuri, 7 octombrie, au participat la răpirea ofițerului de poliție.

Astăzi a devenit cunoscut faptul că Tiraspolul a mai răpit un cetățean din Camenca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării