main logo
2646

Cum votează moldovenii din Padova: Avem rânduri formate de dimineață

Până la această oră, în orașul Padova din Italia au reușit să voteze peste 1.050 de moldoveni. Dintre aceștia, doar doi nu au luat buletinul pentru referendum. Declarațiile au fost făcute de președinta asociației de moldoveni din Padova, Lilia Tusa.

Cum votează moldovenii din Padova: Avem rânduri formate de dimineațăImagine simbol

Potrivit Liliei Tusa, la o secție de votare s-au format cozi de la primele ori ale dimineții, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Avem rânduri de la ora 07:00. Acum, fluxul s-a intensificat. Avem o coadă până în drum, departe. Aceștia vin pentru o schimbare pentru țara noastră. Ceea ce au aici vor și acasă. Cred că toată lumea care a venit astăzi aici își iubește țara”, a declarat Lilia Tusa.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Până la ora 09:00, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu. Dintre acestea, 34 de incidente au fost verificate și confirmate.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a spus că până la ora 13:00 au votat peste 750.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 26,8% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

Foto: Agora.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării