main logo
5528

Corupția de la vamă: Critica lui Dodon în adresa lui Grosu

Fostul președinte de țară, socialistul Igor Dodon, și-a criticat tizul de la șefia Legislativului, pe deputatul PAS Igor Grosu, care a venit cu solicitarea către colega de fracțiune Victoria Cazacu, a cărei fiică a fost reținută, să-și depună mandatul.

Corupția de la vamă: Critica lui Dodon în adresa lui GrosuColaj: realitatea.md

Potrivit acestuia, nu trebuie să fie învinuiți copiii pentru faptele părinților și părinții pentru faptele copiilor, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Fără a avea vreo sentință, a venit cu această solicitare, asta demonstrează ce înseamnă PAS. Trebuie să cunoască toți cei care-i slujesc acum, ce se va întâmpla cu ei: сдадут при первом шухере (tr. - vă vor preda la primul „păzea”)”, a declarat politicianul marți seara, 2 aprilie curent, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

„Mai mare corupție la vamă nu a fost, cu implicarea fruntașilor PAS și a altor „nacialniși” (tr. - șefi) de la Parlament. S-au creat ferestre unice de strângere a mitei. Toate microbuzele care duc colete interesante trec prin vama Leușeni. Cele mai interesante din punct de vedere financiare – doar pe acolo.

Când mergeți și vedeți cozile alea mari, să observați că pentru microbuze este fereastră separată, despre cât costă, ca să treacă mai repede. În ce s-a transformat Serviciul Vamal, se vede după cum scad încasările. Anul acesta avem minus, pe fundalul creșterii accizelor. Aceasta este confirmare”, a declarat Igor Dodon.

Politicianul a mai dezvăluit că a avut loc o luptă între grupări.

„Cine ia mai mult, cine ia mai puțin. Șeful vămii nu s-a înțeles cu șeful de pe tură, șeful de pe tură nu s-a înțeles cu șeful vămii. S-au plâns la Procuratură unii pe alții, după care în iarnă s-au instalat camere de supraveghere și s-a fixat timp de trei luni cum se lua bani. Scurgeri între ei. Unii au scris pe alții.”

„PAS este curat ca lacrima – este un banc. Puteați să spuneți asta cu 2-3 ani în urmă, poate cineva mai credea, acum nu mai crede nimeni. Mai corupt Guvern, președinte și majoritate parlamentară nu au fost. Eu sunt activ politic din 2003-2004. 

Mi-a spus un om într-o vizită în teritoriu, când discutam despre scheme la gaz, la drum, un bătrânel că cineva susține că poate Maia Sandu nu știe: președintele țării, care are totul în mâna sa, să nu știe, ori e prost, ori e corupt”, a punctat Igor Dodon.

El a mai venit cu o sugestie, în glumă: să fie dată în concesiune și vama.

Amintim că, luni dimineață, la Aeroport au avut loc percheziții, în dosarul unei scheme de pretindere a banilor de la pasageri, pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri. 

Mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și persoane fizice sunt cercetați de ofițerii CNA și procurorii municipiului Chișinău.

Citește și: Igor Grosu cere demisia deputatei PAS Victoria Cazacu. Motivul

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării