main logo
11781

Igor Grosu cere demisia deputatei PAS Victoria Cazacu. Motivul

Astăzi, 1 aprilie, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă la Aeroportul Internațional Chișinău. Cu un comentariu în acest sens a venit președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Igor Grosu cere demisia deputatei PAS Victoria Cazacu. MotivulIgor Grosu, Victoria Cazacu/Colaj: Știri.md

„Azi CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției”, susține Igor Grosu, transmite Știri.md

Prin urmare, președintele Parlamentului susține că depunerea mandatului de către deputata PAS Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe.

„De asemenea, fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a adăugat Igor Grosu. 

Știri.md amintește că ofițerii CNA și procurorii municipiului Chișinău cercetează mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Chișinău și persoane fizice într-un dosar de corupție. Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării