main logo
6130

Ceban cere explicații despre drona care ar fi survolat Moldova. Răspunsul lui Carp

Primarul Capitalei, Ion Ceban, cere „declarații oficiale” de la autorități, după ce pe unele canale de Telegram au apărut informații că o dronă rusească ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, iar Ucraina susține acest lucru.

Ceban cere explicații despre drona deasupra Moldovei. Răspunsul lui CarpColaj: Știri.md

Deputatul PAS Lilian Carp a venit cu un comentariu, menționând cetățenilor să nu se lase „influențați nici de sursele fără identitate, nici de unii politicieni nedocumentați”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Ieri-seară au fost aruncate tot felul de sperietori în spațiul public. 

Am primit zeci de sunete de la cetățeni care întreabă ce e cu aceste zvonuri.

Atât timp cât oamenii nu se simt în siguranță, nu poți să fii la conducerea țării și să taci.

Poate azi se iese cu declarații oficiale pentru liniștea oamenilor?

Oamenii au nevoie de siguranță”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, astăzi dimineața.

Deputatul PAS Lilian Carp a venit cu un comentariu.

„Unii politicieni proruși, deghizați în proeuropeni, înainte de a isteriza societatea, ar fi bine să se documenteze mai bine, apoi să-și exprime poziția.

Stimați cetățeni, în legătură cu informațiile apărute pe unele canale neoficiale, precum că o dronă lansată de Rusia a traversat spațiul Republicii Moldova, ministrul Apărării a venit cu o reacție oficială aseară. 

Informați-vă oficial și nu vă lăsați influențați nici de sursele fără identitate, nici de unii politicieni nedocumentați”, a menționat Carp.

De cealaltă parte, Ucraina afirmă că o dronă rusească într-adevăr a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, unde „a zburat zeci de kilometri și a intrat, din nou, în spațiul aerian al Ucrainei, unde a fost distrusă”. Precizările au fost făcute de șefa Serviciului de presă al Forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuc.

Pe mai multe canale de Telegram au apărut informații că o dronă rusească ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Ministerul Apărării a negat informația.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării