main logo
4335

Forțele ucrainene contrazic Chișinăul: O dronă a survolat spațiul aerian

În timp ce Ministerul Apărării de la Chișinău dezminte informația că o nouă dronă ar fi survolat în seara zilei de luni spațiul aerian al Republicii Moldova, șefa Serviciului de presă al Forțelor de apărare ucrainene din regiunea de sud, Natalia Gulmeniuk, susține că drona lansată de ruși într-adevăr a survolat spațiul aerian al R. Moldova.

Forțele ucrainene contrazic Chișinăul: O dronă a survolat spațiul aerianFoto: ua.depositphotos.com

Potrivit acesteia, drona a parcurs o suprafață de câteva zeci de kilometri, după care a revenit în spațiul aerian al Ucrainei unde a fost distrusă de sistemul de apărare aeriană ucrainean, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Trupele ruse folosesc noi tactici lansând drone Shahed pe întreg teritoriul Ucrainei, a declarat șefa Centrului de presă al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalya Gumeniuk, în timpul unui briefing, citată de Unian.

„Inamicul a lansat mai întâi drone de tip „Shahed", pe care le-a trimis în două direcții diferite: în regiunea Kirovograd și regiunea Odesa. Astfel a încercat să disperseze concentrarea forțelor de apărare aeriană și să verifice pregătirea acesteia. Patru drone din regiunea Kirovograd au fost distruse. În același timp, inamicul a folosit aviația de pe teritoriul ocupat al regiunii Herson. Au fost lansate rachete X-59 spre regiunea Kirovograd, care au fost, de asemenea, distruse de forțele de apărare aeriană deasupra regiunii Dnepropetrovsk”, a spus Gumeniuk. În plus, ea a confirmat că o dronă rusească a traversat hotarul R. Moldova.

„Una dintre drone, care a fost lansată spre Odesa, a efectuat diverse manevre și, evident, în mod provocator a efectuat o manevră de trecere a hotarului moldo-ucrainean. Noi am înregistrat trecerea frontierei și, după ce a zburat câteva zeci de kilometri acolo, drona s-a întors în spațiul aerian al Ucrainei și a fost distrusă de forțele de apărare”, a declarat secretarul de presă.

Ea a comentat, de asemenea, declarația autorităților de la Chișinău că nu au înregistrat obiecte străine în spațiul nostru aerian, menționând că Chișinăul nu ar dispune „de suficiente informații în acest sens”.

Reamintim că ieri, 26 februarie, pe canalele de Telegram au apărut informații potrivit cărora o dronă ar fi survolat spațiul aerian al R. Moldova. Ulterior, Ministerul Apărării a negat informațiile din spațiul online.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării