main logo
8399

CC respinge cererea de a suspenda decretul de la Sandu privind Gavrilița

Curtea Constituțională (CC) a respins cererea de suspendare a decretului președintelui Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița.

CC respinge cererea de a suspenda decretul de la Sandu privind GavrilițaFoto: știri.md

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 16 februarie, transmite Știri.md.

Totodată, CC comunică că pe 23 februarie 2021, la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale de examinare în fond a sesizării nr. 30a/2021 depuse de Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.  

Amintim că PSRM a depus sesizarea la Curtea Constituțională privind examinarea constituționalității decretului semnat de Maia Sandu prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat pentru funcția de premier.

Precizăm că PSRM, Platforma „Pentru Moldova” (formată din deputații Partidului „Șor” și un grup de neafiliați), împreună cu Alexandr Oleinic, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au anunțat despre formarea unei majorități parlamentare în vederea susținerii candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Totuși, Maia Sandu nu a ținut cont de doleanța noii majorități și a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Partidul Socialiștilor a calificat refuzul președintelui Sandu de o desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru, candidat susținut de o majoritate de 54 de deputați, drept o uzurpare a puterii în stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării