main logo
2047

PSRM a contestat la CCM decretul privind desemnarea Nataliei Gavriliță

PSRM a depus sesizarea la Curtea Constituțională privind examinarea constituționalității decretului semnat de Maia Sandu prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat pentru funcția de premier.

PSRM a contestat la CCM decretul privind desemnarea Nataliei GavrilițăFoto: știri.md

Socialiștii solicită ca Înalta Curte să suspende decretul semnat de Sandu până la pronunțarea deciziei. Sesizarea către PSRM a fost semnată de deputații Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Amintim că PSRM, Platforma „Pentru Moldova” (formată din deputații Partidului „Șor” și un grup de neafiliați), împreună cu Alexandr Oleinic, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au anunțat despre formarea unei majorități parlamentare în vederea susținerii candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Totuși, Maia Sandu nu a ținut cont de doleanța noii majorități și a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Partidul Socialiștilor a calificat refuzul președintelui Sandu de o desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru, candidat susținut de o majoritate de 54 de deputați, drept o uzurpare a puterii în stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării