11 noi, 2019 14:04
2 210
2
Bolea: Unica ieșire din criza provocată de Sandu este retragerea proiectului
11 noi, 2019 14:04
2 210
2

Fracțiunea PSRM a reiterat aceeași idee care a lansat-o săptămâna trecută, unica ieșire din criza politică provocată de Maia Sandu este retragerea proiectului, în caz contrar, la următoarea ședință din Parlament se va vota moțiunea de cenzură.

Colaj: știri.md

Declarația a fost făcută de socialistul Vasile Bolea, după ce socialiștii s-au întrunesc de urgență pentru a discuta despre propunerea premierului Maia Sandu de a-și retrage moțiunea de cenzură înaintată, în schimb la faptul ca legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea să rămână în vigoare, dar să fie trimisă pentru expertiză la Comisia de la Veneția, transmite Știri.md.

Ședința a avut loc la ora 13:00.

„În cadrul ședinței, fracțiunea PSRM a reiterat aceeași idee care a lansat-o săptămâna trecută, unica ieșire din criza politică provocată de Maia Sandu este retragerea proiectului, în caz contrar, la următoarea ședință din Parlament se va vota moțiunea de cenzură

Această propunere a Maiei Sandu vorbește despre un singur fapt: că nu a existat nicio urgență în vederea asumării răspunderii Guvernului pe proiectul de modificare a Legii Procuraturii. Și Constituția, și mai multe hotărâri ale Curții Constituționale vorbesc despre un singur lucru: această procedură de asumare a răspunderii are la bază urgența, când există unele situații în extremiste," a declarat Vasile Bolea.

Pentru ora 16:00 a fost convocată ședința Biroului Permanent a Parlamentului și se va decide când urmează a fi organizată ședința Legislativului, pentru ca deputații să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Amintim că prim-ministra Maia Sandu a înaintat o propunere de compromis socialiștilor, pentru ca aceștia să-și retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. 

Sandu propune ca legea pentru care și-a asumat răspunderea Cabinetul de miniștri să rămână în vigoare și să fie trimisă pentru expertizare Comisiei de la Veneția.

„Îmi iau angajamentul public să nu expediez lista scurtă de candidați către CSP înainte să vină avizul Comisiei de la Veneția”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter