main logo
4025

Bolea, către Mureșan: Papagal, păun şi nesimţit. Merita să-i arate locul

Deputatul socialist Vasile Bolea consideră că premierul Ion Chicu a procedat corect când l-a atacat pe eurodeputatul român Siegfried Mureşan.

Bolea, către Mureșan: Papagal, păun şi nesimţit. Merita să-i arate loculFoto: ipn.md

Parlamentarul moldovean susţine că Mureşan este „un păun” şi „un papagal”, motiv pentru care ar fi meritat o asemenea replică dură din partea prim-ministrului R. Moldova, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

„Consider că a fost un răspuns adecvat unui paţanaş, care merită ca cineva să-i arate locul. România este vecinul nostru. Ne leagă trecutul, tradiţiile, cultura.

Eu am mulţi prieteni în România şi mă mândresc că îi ştiu. Dar niciodată prietenii mei nu au încercat să-mi dea lecţii cum să fac şi cum să mănânc mămăliga.

Pentru aceasta am un respect deosebit faţă de prietenii mei din România. Dar încercarea unui păun, sau mai bine zis a unui papagal, de a se face mare şi tare, arată ridicol”, a scris Vasile Bolea pe Facebook.

Bolea întreabă retoric „ce concret a făcut acest nesimţit, care pretinde de a se numi europarlamentar, în ţara lui?”.

„Aşa că răspunsul pe care l-a dat prim-ministrul Ion Chicu a fost o palmă usturătoare la obrazul gros a unui nesimţit. În limba rusă este un proverb : "каков привет, таков и ответ".

Aşa că îngâmfatul europarlamentar să-şi mai dea seama ce spune şi să nu facă aici în casa noastră pe начальник (pe şefu)”, a mai spus Vasile Bolea.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova.

Totodată, ministrul afacerilor externe român, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

Lidera PAS, ex-premierul Maia Sandu, a declarat că „Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât faţă de România, cât şi faţă de cetăţenii Republicii Moldova”.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul grupului Renew Europe, Dragoş Tudorache, consideră că atacul premierului moldovean, Ion Chicu, făcut la adresa eurodeputatului Siegfried Mureşan reprezintă o comandă politică venită de pe alte meleaguri.

Partidul Unităţii Naţionale (PUN), condus de deputatul Octavian Ţîcu, cere demisia premierului R.Moldova, Ion Chicu, pentru atacul făcut la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării