main logo
1662

Andrei Năstase, întrebat dacă a mers dimineață la Primăria Chișinău

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost întrebat dacă a mers dimineață la Primăria Chișinău.

Andrei Năstase, întrebat dacă a mers dimineață la Primăria ChișinăuFoto: știri.md

Aceasta în contextul în care ieri, 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău i-a validat mandatul de primar obținut în urma alegerilor anticipate din 2018, transmite Știri.md.

Întrebarea a fost adresată în cadrul transmisiunii live de pe platforma Votum.md.

Drept răspuns, Năstase a declarat că nu a mers la Primărie, pentru că a organizat o conferință. 

"Nu. În această dimineață am făcut o coferință în care am chemată toată presa din țara noastră și toată lumea care m-a votat sau nu în 2018", a spus Năstase. 

În cadrul conferinței, liderul Platformei DA a precizat că anularea alegerilor de anul trecut a costat bugetul local aproximativ 22 de milioane de lei, iar cei care au contribuit la anularea alegerilor trebuie să plătească toate aceste daune de ordin material.

Potrivit lui Năstase, decizia se datorează Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) care au cerut explicaţii Guvernului Republicii Moldova şi ar fi insistat pentru pronunţarea acestei decizii. 

Totodată, Năstase a declarat în cadrul transmisiunii live de pe platforma Votum.md că intenționează să mergă mâine la Primăria Chișinău "pentru a avea o discuție legată de angajamentele tuturor, pentru ca în următoarea perioadă de timp lucrurile să fie gestionate bine la Primărie."

De asemenea, Andrei Năstase a ținut să menționeze că așteaptă să vadă dacă Ion Ceban va ataca la Curtea Supremă de Justiție decizia de ieri a Curții de Apel, în contextul în care socialistul are doar o zi la dispoziție.

Candidatul blocului ACUM a precizat că a degrevat din funcția de ministru, iar decizia de ieri a magistraților prevede că el poate exercita funcţia de primar de Chișinău până la validarea mandatului noului edil.

Știri.md amintește că decizia de invalidare a mandatului primarului ales Andrei Năstase a fost luată de Judecătoria Chișinău la 19 iunie 2018, pe motiv că Andrei Năstase a făcut agitație în ziua alegerilor, îndemnând oamenii pe Facebook să iasă la vot. 

Curtea de Apel Chișinău, la 21 iunie, a menținut decizia. 

Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a respins recursurile părților ca fiind inadmisibile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării