main logo
5506

Alexandr Stoianoglo nu va participa la dezbaterile de la Moldova 1

Alexandr Stoianoglo, candidat la Președinția Republicii Moldova, nu va participa la dezbaterile organizate de postul public de televiziune Moldova 1. Anunțul a fost făcut de reprezentanta staffului său electoral, deputata PSRM Adela Răileanu.

Alexandr Stoianoglo nu va participa la dezbaterile de la Moldova 1Foto: unimedia.info

Aceasta a precizat că Stoianoglo nu va participa la dezbaterile organizate de televiziunile „afiliate puterii”. În același timp, rămân deschiși pentru „dezbateri pe o platformă neutră”, transmite Știri.md.

„În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, Alexandr Stoianoglo a participat activ la majoritatea dezbaterilor electorale, prezentându-și platforma și viziunea pentru dezvoltarea țării. Contracandidata sa a refuzat constant invitațiile la dezbateri, inclusiv pe cele organizate de televiziunea publică Moldova 1.

Alexandr Stoianoglo a onorat aproape toate dezbaterile, iar atunci când nu a putut participa personal, a delegat reprezentanți din echipa sa pentru a răspunde invitațiilor primite.

Pentru turul doi, echipa sa electorală a stabilit clar că nu va participa la dezbaterile organizate de televiziunile afiliate puterii. Am fost și rămânem deschiși să participăm la dezbateri pe o platformă neutră.

Reamintim că observatorii OSCE au constatat derapaje serioase la televiziunile care acum insistă pe dezbateri. Experții au semnalat că aceste instituții nu au asigurat echilibrul în informarea cetățenilor în primul tur, nefiind imparțiale și promovând masiv acțiunile guvernării, fără o analiză critică”, a notat Răileanu.

De menționat că, săptămâna trecută, compania „Teleradio-Moldova” a anunțat că va organiza luni, 28 octombrie, o dezbatere electorală pentru turul II de scrutin, la care sunt invitați să participe candidații la funcția de președinte al țării Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. În acest sens, compania le-a transmis candidaților regulamentul și conceptul emisiunii.

Știri.md amintește că cei doi candidați la alegerile prezidențiale, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, s-au duelat duminică, 27 octombrie, începând cu ora 10:00, într-o dezbatere electorală. Confruntarea a avut loc la Palatul Republicii, unde fiecare candidat a fost însoțit de cinci membri ai staffului.

Reamintim că, în curând, cetățenii Republicii Moldova vor fi chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte, în turul II de scrutin. Va fi bătălia anului între candidatul guvernării, Maia Sandu, și cel al socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

Citește și: Stoianoglo: Indiferent de cine va câștiga, R. Moldova va adera la UE

Citește și: Maia Sandu: Mi-aș fi dorit un contracandidat serios, nu un cal troian

Citește și: Răspuns dat de Stoianoglo când Sandu l-a întrebat de pașaportul românesc

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării