main logo
2389

Resturi de la o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României

Pe teritoriul României au fost găsite resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2, anunță Ministerul Apărării Naționale, adăugând că cercetările în teren continuă „pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute, ca urmare a atacurilor executate asupra infrastructurii portuare ucrainene în ultimele două nopți”.

Resturi de la o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul RomânieiFoto: Imagine simbol

Potrivit unui comunicat, fragmentele au fost găsite în preajma localității Plauru din județul Tulcea, transmite Știri.md.

„Menționăm că, în ceea ce privește investigațiile începute ieri, 24 iulie, de către specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI, până la acest moment, la prima dintre cele trei locații identificate ca posibile zone de incidență, din proximitatea localității Plauru, județul Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua și astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, se arată în comunicat.

Totodată, instituția condamnă aceste „atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”.

De menționat că, în ultimele zile, autoritățile române au emis două mesaje RO-Alert în județul Tulcea, legate de posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, în apropierea graniței cu Ucraina.

De asemenea, situația din zonă a fost monitorizată de două avioane F-16.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării