main logo
2371

România: Două aeronave F-16 au monitorizat situația din Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România a informat că două aeronave F-16 au monitorizat situația din județul Tulcea, în noaptea de marți spre miercuri, în contextul atacurilor cu drone executate de forțele ruse asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România.

România: Două aeronave F-16 au monitorizat situația din TulceaFoto: Defence România/Imagine simbol

„Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. La ora 02:19, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 04:20”, a precizat MApN, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

Totodată, MApN a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren în proximitatea localității Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, căutări care vor continua și în cursul acestei zile.

Începând cu ora 03:45 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Vom reveni cu detalii, în funcție de evoluția situației”, se arată în comunicatul citat. 

Amintim că locuitorii din Tulcea au primit azi-noapte mesaj Ro-Alert, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniță. Oamenii au fost avertizați că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării