main logo
3588

Reacția lui Biden și a lui Harris când au aflat despre incidentul cu Trump

Președintele american Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris au reacționat duminică pe rețelele sociale, după ce au aflat despre posibila tentativă de asasinat care l-ar fi vizat pe candidatul republican Donald Trump. Cei doi au condamnat violența în Statele Unite.

Reacția lui Joe Biden când a aflat despre incidentul cu Donald TrumpFoto: digi24.ro

Joe Biden a notat, în social media, după ce Donald Trump ar fi fost ținta unei tentative de asasinat, că este ușurat că fostul lider de la Casa Albă este nevătămat și a precizat că violența politică sau de orice alt fel nu are ce căuta în SUA, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Am fost informat de echipa mea cu privire la ceea ce autoritățile federale investighează ca fiind o posibilă tentativă de asasinare a fostului președinte Trump. 

Un suspect a fost reținut și felicit Secret Service și partenerii lor responsabili cu aplicarea legii pentru vigilența și eforturile lor de a îi menține în siguranță pe fostul președinte și pe cei din jurul său. 

Sunt ușurat că fostul președinte este nevătămat. Există o anchetă activă cu privire la acest incident, în timp ce forțele de ordine adună mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat. 

Așa cum am spus de mai multe ori, violența politică sau orice altă formă de violență nu își are locul în țara noastră și am cerut echipei mele să continue să se asigure că Secret Service dispune de toate resursele, capacitățile și măsurile de protecție necesare pentru a menține siguranța fostului președinte”, este mesajul lui Biden postat pe X. 

Donald Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Pennsylvania, la 13 iulie, iar duminică în apropierea sa s-au tras focuri de armă, FBI anunțând că investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinare a fostului președinte.

Kamala Harris: „Violența nu are ce căuta în America” 

Și vicepreședinta Kamala Harris a condamnat duminică „violența” în Statele Unite, după ce rivalul său la alegerile prezidențiale, Donald Trump, ar fi fost din nou ținta unei tentative de asasinat. 

„Am fost informată cu privire la relatările despre focuri de armă trase în apropierea fostului președinte Trump și a proprietății sale din Florida și mă bucur că el este în siguranță. Violența nu are ce căuta în America”, a notat Harris pe X. 

Donald Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Pennsylvania, la 13 iulie, iar duminică în apropierea sa s-au tras focuri de armă, FBI anunțând că investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinare a fostului președinte.

Amintim că Poliția federală americană FBI a anunțat duminică după-amiază că anchetează o presupusă „tentativă de asasinat” vizându-l pe fostul președinte Donald Trump, după focuri de armă în vecinătatea sa în ce timp acesta juca golf la reședința lui din Florida, notează AFP.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării