main logo
1718

Rachetele nucleare de lângă Ucraina, văzute de la Chișinău

Rusia ar fi instalat sisteme de rachete nucleare în apropiere de graniţa cu Ucraina, în zona de litoral a Mării Negre, conform unor noi imagini din satelit, scrie Newsweek.

Rachetele nucleare de lângă Ucraina, văzute de la Chișinău

Fotografiile, făcute de ImageSat International, arată plasarea a unor rachete nucleare Iskander cu rază scurtă în apropierea oraşului Krasnodar, care se află la 434 kilometri distanţă de graniţa cu Ucraina, a informat Fox News.

Igor Boțan, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”, consideră că această amplasare de rachete este un lucru extrem de neplăcut, dar nu este este unul uimitor sau neașteptat, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit lui, securitatea a fost periclitată odată cu anexarea Crimeei și războiul din Donbas, iar la moment foarte șubredă și lunecă spre o mare instabilitate.

Colonelul în rezervă, Andrei Covrig, este de părere că după incidentul din strâmtoarea Kerci se produce o fortificare reală a potenţialului rachetar rus la frontiera ruso-ucraineană şi Marea Neagră,  însoţită de o ştire menită de a alerta nu doar Kievul.

Știri.md menționează că tensiunile au crescut în noiembrie 2018 după ce Rusia a capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră, susţinând că ele au încălcat graniţa Rusiei, aflându-se în apele sale teritoriale. Au fost reţinuţi atunci 24 de marinari ucraineni.

Ucraina susţine că navele sale se aflau în ape internaţionale şi a dat vina pe Rusia pentru că a provocat acest incident.

Recent, Nikolai Patrushev, Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a avertizat Kievul că suveranitatea sa este în pericol din cauza colaborării cu vestul.

„Autorităţile de la Kiev fac totul pentru a diviza Ucraina, implementând scenariul vestului de a separa Ucraina de Rusia şi ignorând interesele propriului popor. În final, ţara a fost despărţită. Continuarea unei astfel de politici din partea autorităţilor de la Kiev ar putea duce la pierderea suveranităţii”, a afirmat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării